sâmbătă, 29 decembrie 2012

STIATI DE EFECTELE OUALOR DE PREPELITA ASUPRA ORGANISMULUI UMAN ?

  După cum se poate observa mai sus, ouăle de prepeliţă, faţă de ouăle de găină, conţin: de 2 ori mai multa vitamine B1, B2 si PP; de 2 ori mai multe minerale – cupru, fier, mangan; mai multe grăsimi nesaturate, etc.

          EFECTELE OUALOR DE PREPELITA ASUPRA ORGANISMULUI UMAN

  -Se ştie că una dintre neajunsurile oului de găină în alimentaţie, constă în gradul prea ridicat de absortie al nutrientilor, care se află în concentraţii destul de mari. Deoarece ouăle de prepeliţă sunt şi mai concentrate, ele sunt mai puţin indicate în alimentaţie, adresându-se în special terapeuticii naturale. Asupra organismului uman, aceste ouă, prezintă proprietăţi antianemice, remineralizante, afrodisiace, antitoxice şi antiastenice.


                                               INDICATII SI CONTRAINDICATII

 -Ouăle de prepeliţă sunt indicate în dereglaje şi afecţiuni ca: impotenţă sau sterilitate masculină, anemie feriprivă, intoxicaţii, toxemie, stres, surmenaj, astenie, nevroză astenică, ulcer gastric, boli hepatice, diabet, seboree (aplicaţii externe).
  Oul de prepeliţă este mai puţin alergen decât alte ouă şi chiar poate fi valorificat, ca desensibilizant în combaterea alergiilor.Folosirea ouălor de prepeliţă în combaterea alergiilor sau a astmului bronşic alergic, cere însă prudenţă şi o monitorizare competentă.
  Administrarea ouălor de prepeliţă este contraindicată copiilor mici (sub 3 ani) şi bătrânilor. Din cauza conţinutului ridicat de colesterol, se recomandă evitarea lor în cazul persoanelor care suferă de boli cardio-vasculare. Persoanele care nu tolerează oul de găină, trebuie să să fie rezervate şi în legătură cu acest produs.
  Consumate crude, ouăle de prepeliţă provenite de la păsări crescute în condiţii precare de igienă, pot transmite germeni nedoriţi.Pentru uzul intern, se utilizează exclusiv ouă proaspete (1-4 zile). 
                                                CUM SE ADMINISTREAZA OUALE DE PREPELITA

    *Ouă crude de prepeliţă               

  Ouăle crude de prepeliţă se administrează câte unul de 3 ori pe zi, între mese. Cei care suportă greu administrare ouălor crude, pot recurge la amestecare conţinutului acestora cu sucuri de legume si fructe sau cu miere. O cură cu ouă de prepeliţă trebuie să dureze 12-16 zile consecutive, urmând după acestea, obligatoriu, cel puţin o lună de pauză.
  Curele mai îndelungate sau cu mai multe ouă, recomandate în trecut, nu mai sunt indicate, din cauza cantităţii mari de colesterol, dar şi al altor compuşi prezenţi mai ales în albuş, substanţe care, în cantitate mare, blochează enzimele digestive proteolitice şi provoacă carenţă de biotina.
  Extern, după omogenizarea albuşului şi gălbenuşului, se aplică compoziţia pe faţă, pe tenurile seboreice.

  *Ouă moi de prepeliţă

  Ouăle fierte de perpelita, doar atât cât albuşul să se întărească, sunt mai igienice, aproape nealergice şi fără acţiune de anihilare a biotinei. Ele sunt indicate mai ales în anemie, convalescenţă şi stres. De asemenea, pot înlocui în alimentaţia dietetică oul de gaina. Se indică administrarea a unui ou moale de prepeliţă pe zi chiar şi pe perioade lungi de timp (30-40 zile), dacă nu există contraindicaţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu